Szia, a nevem Betti. 25 éves vagyok, és 4 éve alkoholista. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is.. A blogot három okból írom: 1, Nekem tényleg segít az írás. 2, A visszajelzések alapján nektek is 3, Borzalmas tévképzetek, sztereotípiák, hülyeségek vannak az emberek fejében az alkoholizmusról. Ha ezeknek legalább egy részét eloszlathatom ezzel a bloggal, már megérte billentyűt ragadnom.

 

No, gondoltam írok nektek még valami szösszenetet karácsony elött. Ez több okból sem egyszerû jelen pillanatban.Angliában vagyok, és nincs nálam laptop. Ez a bejegyzés az ipademrôl készül, úgyhogy az elírásokért ezúttal nem vállalok felelôsséget 🙂

Szóval, így karácsony elött azt gondolom, stilusos lenne arról írnom, hogyan fogom átvészelni az ünnepeket.

Ami azt illeti nekem extra nehez lesz, mert kollégákkal vagyok itt, 27-28-29-30 dolgozunk, de a többi nap gondolhatjátok, hogy lesz itt minden, mint a bucsuban.

Na de szóval, az én tervem.

1,  Mocskos sokat fogok enni

Jó, a karácsony amúgy is erröl szól, tömöd magadba a bejglit meg a töltött káposztát, ha kell, ha nem. De reményeim szerint, ha folyton tele a gyomrom, nem akarok -tudok majd inni. Meg hát az én koromban már kajakóma, és alvás 🙂

 

2, Nem megyek le a bárba

Esténként mindenki a hotel bárjában italozik, és nem mondom, hogy nem facsarodik el a szívem néha, de eldöntöttem, hogy nem megyek le. Nem megyek le, mert ha lemennék, valószínüleg berúgnék velük. Végigcsináltam már egyébként velük pár bulit józanul, de most nem érzem magamban a chi-t. Nem vagyok benne biztos, hogy nem engedném el magam túlságosan, ha lemennék, ezért inkább nem kockáztatok.

Karácsony is van, ki is van a tököm a munkahelyemmel, túlságosan jól esne most berúgni, és ha valaha te is ezt érzed, a legjobb, ha nem bízol magadban.

3, Minden nap felhívok valami ismeröst

Mivel nem megyek le a bárba, esténként egyedül vagyok, és ez megintcsak nem jó. Tegnap pl felhívtam egy Ausztrál barátnômet, akivel vagy fél éve nem beszéltem. Csevegtünk vagy két órát, mire végeztünk már tök késô volt, mentem aludni, semmi bohóckodás, hogy igyak vagy ne. Eszembe se jutott.

Még  nem találtam ki, ma este kit fogok telefonon molesztálni, de ma is ezt fogom tenni 🙂

4,  Szilveszterkor sem megyek sehova.

Hivtak több helyre is, de amúgy is rohadt fáradt leszek, ezért egy barátnômmel nyugdijas szilvesztert tartunk, 10-kor kakaó, és alvás. Nem tudom manapság milyen a szilveszteri kabaré a tv-ben -gyerekkoromban kirâly volt, Besenyô Pista bácsi hegyek – de idén majd megtudom. 🙂

5, Fenébe az udvariassággal

Mikor megérkeztünk, pezsgôkoktéllal vártak minket. Én mondtam, hogy köszönöm, nem kérek. Drága félkegyelmû fônököm erre olyan szemeket meresztett rám, mintha épp meggyilkoltam volna valakit, majd alig láthatóan elkezdett böködni, hogy vegyem már el az ajándék koktélt. Miután leküzdöttem magamban a vágyat, hogy kivágjam a drága embert az ablakon, ismét megköszöntem a lehetôséget, de továbbra sem kértem a koktélból.

A fônököm szerint egy “fellengzôs bunkó” vagyok. Váljék egészségére.

Kicsit sem érdekel, hogy ki veszi személyes sértésnek, hogy nem iszom, és téged se érdekeljen.

Legyél nyugodtan “fellengzôs bunkó”!

Ez idén engem nem érint, de hozzátenném, hogy én a vendégeimnek se vennék alkoholt otthon. Igyanak narancslét, nem fognak belehalni. 100 helyre megy az ember vendégeskedni ilyenkor, majd isznak a többi helyen. Aki meg nem bír ki pár órát alkoholmentesen, annak nálam is nagyobb gondja van az itallal.

Szóval, legyetek mind fellengzôs bunkók! :))))

6, Ës, ha mégis megesik…

A visszaesésem óta nem ittam, és nem is szeretnék, de persze a karácsony mindig nehezebb idôszak.

Nincs nálam a bölcsek köve természetesen, de aki úgy érzi segítene neki a nemivásban, ha beszélgetne valakivel, annak állok rendelkezésére Skype-n. Ha beírod a Skype-ba, hogy  Soberjump, engem fog kidobni.

Ha mégis iszok, ha mégis isztok, akkor bumm neki, ott rohadjon meg. Megrázzuk magunkat, és folytatjuk nulláról, nem igaz?

Ne érezd, hogy ezzel a bejegyzéssel bármi elvárást támasztok eléd, és föleg ne érezd magad szarul, ha nem tudod megugrani.

Nem inni nagyon nem könnyû, de érdemes.

Ha mégis Mr Alkohollal töltöd a karácsonyt, fôleg hívj fel valakit – lehetôleg ne az exedet, és ne hajnali 3-kor -, és a jóégáldjonmeg, ne ülj volán mögé.

A skypes dolgotkomolyan mondtam, aki ùgy érzi ez segítene neki, bátran keressen az ünnepek alatt.

Legyen nagyon boldog karácsonyotok, egyetek sok halászlét helyettem is, és egy kalappal mindenkinek, csináljuk végig józanul! 🙂

A KOMMENTELESHEZ NEM KELL SE NEVET SE EMAILCIMET MEGADNI!!! CSAK IRD BE A KOMMENTET ES KULD EL!!!!

 

Megosztás: